tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kasvihuoneen villitsemät

Kasvihuonevillitys pahenee.

Sunnuntaina viimein tilattiin tuo kesäisen onnen tae. Siellä viljellään lukuisia lajikkeita tomaatteja; suuria ja pieniä, pensaalla ja ilman, raidallisia ja suklaanvärisiä. Kasvamaan laitetaan myös munakoisoa, jonka päälle on hyvä ripottaa sormisuolaa ja syödä sellaisenaan tai, josta ihan käden käänteessä syntyy maukas mussakka. Kasvihuonekurkku saattaa työkaverin tietämän mukaan tuottaa vaikka 60 kg kurkkuja - johan oppii isäntäkin suolakurkunsyöjäksi. Yrteillä saadaan meidänkin kotiruokaan makua ja näköä ja paprika se vasta ruoan kruunaakin. Siitäkin voi varmaan tehdä pikkelsiä, jos sitä sattuu paljon tulemaan.

Ei ollut Eekoon viherpeukalo tilannut viikunapuita eikä hunajamelonin siemeniä, mutta niitäkin varmasti saadaan jostain hankittua - ainakin vähän keväämmällä. Viiniköynnöstä lienee joka paikassa saatavana, sitten syksyn pimenevinä iltoina voidaan kynttilänvalossa nauttia oman puristamon viiniäkin. Ehtiiköhän se kypsyä syksyksi?

Mitään kaaleja ei vielä ostettu, mutta kurpitsaa toki laitetaan, sekä kesäversiota, että sitä, josta voi veistää pelottavia päitä. Salaatit ovat tosi terveellisiä, ja siksi niitä tuleekin monenmoisia lajikkeita, joista voi sitten pinjansiementen alle asetella hienoja sekoituksia. Onneksi on joukkoon lisättäväksi myös niitä minitomaatteja - olikohan niissä raitoja vai suklaanväriä?

Ensimmäiset siemenet on rakkaudella peitelty multaan, kasteltu ja laitettu minikasvihuoneen turvaan turpoamaan. Eiköhän jo Pääsiäisen jälkeen sieltä pienet idut kurkistele. Onneksi kesä menee aina liian nopeasti, niin päästään jo kohta sadonkorjuuseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti