tiistai 24. maaliskuuta 2015

Baking thermometer



Parin viikon takaisella Kokkipuotivierailulla iskimme
silmämme hauskaan koivuvarvun nykyversioon.
Tällä alumiinisen tuntuisella puikolla siis voisi
pakkauksen tietojen mukaan tarkastaa
kakun kypsyyden.
Serkkuni ihastui tuosta niin, että osti sisarelleni ja
minulle tuollaiset matkamuistoksi.

En yleensä innostu eri käyttötarkoituksiin
suunnitelluista täsmäleluista, mutta tämän testaamista
odotin tosiaan innolla.

 





Paistoin perinteisen tiikerikakun ja tökkäsin toiveikkaana

uuden mittatikun kakun paksuimpaan kohtaan.
 

Olin kaikesta huolimatta hiukan yllättynyt,
kun tikun pää värjäytyi punaiseksi,
ja osoitti siten toivotusti kakun kypsäksi.

Varmuuden vuoksi tarkistin tuloksen puutikulla,
jonka olin varannut tuohon tarkoitukseen.

Puutikku pysyi puhtaana ja kakku
oli siis kypsä - molemmilla mittareilla
mitattuna.





Oli ilmeisen hyvä mittari,
kakusta tuli muhkea ja makoisa.
 





Omenatorttu ei ulkonäöllään
hurmannut, mutta yhtään sitäkään ei
tarvinnut pois heittää.
 






Tämä torttu oli jo lähes kadonnut -
jos ei parempiin, niin ainakin yhtä hyviin suihin -
 ennen kuin sunnuntain kahvivieraat edes
saapuivat.

Nautittiinkin tuo, ennakkosuunnitelmista
hiukan poiketen, lauantai-iltana 
kahvin kera
tortillojen painikkeeksi .
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti