torstai 6. syyskuuta 2012

Lifestylea

Nykymaailman kiihkeässä menossa taidamme kaivata jotain perusteellista, takaisin luontoon -meininkiä. Telkkari syytää lifestyle sisältöä, kruununjalokivenään Strömsö, missä kaikki on taivaallisen seesteistä ja aina onnistuu. Ruoka saisi nyt olla slowfoodia ja downshiftaus yleistyy elämänasenteena.
Meillä tuo luontoon paluu käy puutarhan kautta, ja tähän aikaan vuodesta puutarhan antimet sullotaan lasipurkkeihin. Voi sitä riemua, kun maijallinen marjamehua tai kattilallinen karviaishilloa on siististi pulloissa ja purnukoissa. Lähiruokaa on! Ja ensi vuonna on kauniit etiketitkin purkkeihin laitettavaksi.
Persiljat laittelin jo pieniin pussukoihin pakastimeen käytettäväksi talvella höyryävien keittojen höysteeksi. Vielä olisi kuitenkin kasvimaalla satoa korjattavaksi: porkkanat, tillit ja sipulit odottavat keräämistä ja salaattiakin saadaan syödä, kunnes pakkanen ne viimein korjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti